Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@07:04:33 GMT

امام جمعه زاهدان: پرورش و تربیت تنها به حرف نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۸۹۳۵

امام جمعه زاهدان: پرورش و تربیت تنها به حرف نیست

گروه استان‌ها-نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: پرورش و تربیت در سیستم آموزش و پرورش تنها به حرف نبوده و در مقام عمل نیز باید این جهات مورد توجه قرار گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و هیئت همراه اظهار داشت: معاونت پرورشی دارای وظیفه‌ای مهم، عمیق و گسترده در دستگاه آموزش و پرورش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه زاهدان افزود: با وجود تلاش‌های صورت گرفته هنوز خلأهای زیادی وجود داشته و زمینه‌های کار فراوان است که برای جبران خلأها و کم‌کاری‌های گذشته نیاز به تلاش مضاعف و شتاب بیشتر داریم. 

آیت‌الله محامی خواستار تلاش برای استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت‌های موجود شد و بیان کرد: یکی از محورهای مهم خود معلمان هستند و باید در راستای رشد و ارتقای علمی، اخلاقی و معنوی آن‌ها برنامه‌ریزی شود تا بتوانند پا به پای رشد خود روی دانش‌آموزان نیز تاثیرگذار باشند.

وی ادامه داد: وقتی هر یک از این محورها تبدیل به یک برنامه کاری شود ده‌ها برنامه از آن حاصل خواهد شد اما متاسفانه در شرایط کنونی دوره‌های آموزشی خاصی برای معلمان برگزار نمی‌شود.

امام جمعه زاهدان: دو قطبی‌سازی به هر بهانه‌ای برای جامعه اسلامی سم مهلک استامام جمعه زاهدان: وحدت و تقریب بین مذاهب تاکتیک اقلیت‌ها نیستجشنواره "بانوی نخبه سیستان و بلوچستان" در زاهدان افتتاح شد

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این کار نیاز به همت و برنامه‌ریزی در استان و پشتیبانی از جانب مرکز کشور دارد و تاثیرگذاری هر یک از این دوره‌ها در گرو استمرار آن است.

امام جمعه زاهدان عنوان کرد: جامعیت برنامه‌ها از دیگر نکات مهم است زیرا همه ما انسان‌ها نیازمندی‌هایی داریم که یک بخش آن مبانی دینی است و در بین معلمان و دانش‌آموزان باید بنیان‌های فکری تقویت شود. بخش دیگر مباحث انقلاب و گفتمان انقلاب اسلامی بوده که برگرفته از مبانی دینی است و باید این‌ها را به هم پیوند دهیم.

آیت‌الله محامی تصریح کرد: فراگیری همه مخاطبان از دیگر موارد مورد تاکید است زیرا استان سیستان و بلوچستان پهناور و دارای پراکندگی جمعیت است و باید سعی شود همه فعالیت‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

وی ضمن ابراز امیدواری از ایجاد هم‌افزایی و بکارگیری توان دیگر مجموعه‌ها از جمله حوزه‌های علمیه، خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت بالای اهل سنت در سیستان و بلوچستان باید بتوانیم از ظرفیت و توان حوزه‌های علمیه اهل سنت نیز استفاده کنیم؛ البته برای این‌کار باید در جذب و گزینش افراد دقت صورت گیرد تا افراد شایسته از حیث علمی، توان ارتباط‌گیری، استقامت فکری، بینش صحیح و همراه با گفتمان انقلاب انتخاب و از این ظرفیت به درستی استفاده شود.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: در کنار حوزه‌های علمیه مجموعه‌های مختلف دیگری همچون سازمان تبلیغات اسلامی، سپاه پاسداران، دفتر تبلیغات، اوقاف و سایر مجموعه‌های فرهنگی وجود دارند که با هم افزایی آن‌ها می‌توان تجمیع امکانات کرده و استفاده بهتر و بهینه صورت گیرد.

امام جمعه زاهدان وجود نیروهای پا به کار در بحث کمیته همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش و نیز گروه اندیشه‌ورز را از نیازمندی‌های کمیته مشترک حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش در سطح کشور و استان عنوان کرد و گفت: معاونت پرورشی تنها متکفل معلمان و کادر آموزشی نیست بلکه دانش آموزان نیز مخاطب شما هستند و در این جهت طرح‌هایی به تصویب رسیده و به اجرا در آمده اما به طور جدی صورت نمی‌پذیرد؛ برای مثال اجرای طرح «امین» که تعداد افراد با نیازمندی استان هم‌خوانی ندارد و یا نمونه دیگر مدارس «معارف» که تعداد زیادی ثبت‌نام کرده‌اند اما عده‌ای اندک پذیرفته شده‌اند و شاید بتوان به طور خاص در تاسیس این مدارس سرمایه‌گذاری کرد و در کنار آن ایجاد مجتمع‌های شبانه‌روزی برای استفاده بیشتر دانش‌آموزان در مناطقی با پراکندگی جمعیت مد نظر قرار گیرد‌.

وی بر استفاده از تجربه مدیران سابق در سطوح مختلف آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: پرورش و تربیت در سیستم آموزش و پرورش تنها به حرف نبوده و در مقام عمل نیز باید این جهات مورد توجه قرار گیرد.

همچنین در ابتدای این دیدار اصغر باقرزاده معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: در شرایط کنونی و در کنار نیازهای مادی باید نیازهای معنوی معلمان نیز مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/392/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان ولی فقیه در سیستان امام جمعه زاهدان حوزه های علمیه آموزش و پرورش دانش آموزان قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول بنیادین، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند، گفت: ما در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته آموزش و پرورش کشور را اداره خواهیم کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضامراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت یاد و خاطره امام و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر، 5 هزار معلم شهید و 36 هزار دانش‌آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه و همچنین با تبریک روز معلم اظهار کرد: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با بیان اینکه معلم کسی است که نیکی‌ها را می‌آموزد، افزود: در ادبیات رهبر معظم انقلاب درباره معلم گفته می‌شود او سازنده زیرساخت سرافرازی کشور است. معلم کسی است که هویت آینده کشور را معماری می‌کند و به دست او سرمایه انسانی آینده کشور ساخته می‌شود و معلم کسی است که بزرگترین امانت ملت یعنی فرزندان به دست اوست و معلم شخصیت آنها را  پرورش می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان پرورش‌دهندگان فضیلت هستند، ادامه داد: از همه کسانی که در یک سال گذشته آموزش و پرورش را در انجام وظایف خود یاری رسانده‌اند، قدردانی و تشکر کنم.

صحرایی درباره عملکرد آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تاثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وی با بیان اینکه در سالی که گذشت بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تمرکز کردیم، افزود: خوشنودیم که به اطلاع شما نمازگزاران برسانیم که در اجرای این سند توفیقات چشمگیری حاصل شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول بنیادین، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند، ادامه داد: مبنای این سند نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد؛ ما در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره خواهیم کرد و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

صحرایی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود، ادامه داد: معلم با جایگاه رفیع و عظیمی که دارد باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ او باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم. بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود 70 هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وی با بیان اینکه آنچه کار ما را متمایز کرد این بود که از لحاظ کیفیت، معلمان ویژه‌ای را انتخاب کرده‌ایم، عنوان کرد: سعی کرده‌ایم گزینش را بسیار دقیق پیاده‌ کنیم. سعی کرده ایم کسانی را پیدا کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فرزندان این سرزمین 30 سال در دستان معلمان هستند اظهار کرد: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش‌آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

صحرایی با اشاره به اینکه بعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و از روز نخست شکل‌گیری انقلاب اسلامی مقوله تربیت معلم مورد توجه قرار داشته در چند سال گذشته بیش از هر زمان دیگری مورد توجه بود گفت: دانشگاه فرهنگیان هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه در سال 1403 بیش از 105 هزار ردیف استخدامی به ما داده شده است، افزود: دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای جذب 30 هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از 600 هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم ادامه داد: این نشان می‌دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

صحرایی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود، عنوان کرد: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که متأسفانه تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، 400 هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که 19 هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب خواهند شد.

وی با بیان اینکه در امور پرورشی کارهای بزرگی انجام شد، گفت: اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از 8 میلیون دانش‌آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از 8 هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از 13.5 میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردوها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال خواهیم کرد. 

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود افزود: 440 هزار دانش‌آموز در بیش از 2800 مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی با بیان اینکه 127 درصد رشد معتکفین در میان دانش‌آموزان را داشتیم، عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش‌آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، 20 هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

مرادصحرایی: از ثمره آموزش‌وپرورش امروز کشور مقتدر است

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس دولتی را تقویت کرده‌ایم گفت: قانون برای آنها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آنها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهدهای کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از 12 سال اولین آیین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان از هیئت دولت بیرون آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • تجلی حقوق بشر آمریکایی در برخورد وحشیانه با دانشجویان معترض
  • امام جمعه مهاباد: لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • مولد سازی در گناوه باید با در نظر گرفتن مصلحت شهر باشد
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • ورود ۷۰ هزار معلم جدید به آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند