Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@20:56:28 GMT

تحول در کسب مهارت و شایستگی‌های معلمی از حرف تا عمل

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۹۶۶۶

تحول در کسب مهارت و شایستگی‌های معلمی از حرف تا عمل

خبرگزاری مهر- گروه جامعه: آموزش و پرورش سال هاست با کمبود معلم رو به روست. کمبودی که هر سال به شکلی چالش برانگیزتر خود را نشان می‌دهد؛ هر چند روزهای آموزش کرونایی به شکلی موقت این چالش را کمی عقب زد اما به شکلی عمیق‌تر این چالش عیان شد تا در روزهای پسا کرونا بروز دشته باشد.

اگر کمی به جای نگاه به آمار و دل خوش کردن به «آموزش تعطیل نیست» به آنچه وضعیت کرونا بر ما عیان کرد نگاه بیاندازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از گلایه‌های سال‌های تحصیلی قبل از کرونا از سوی خصوصاً معاونت ابتدایی این بود که چگونه در کلاس‌های درس ۴۰ و حتی تا ۵۵ نفره ممکن است معلم بتواند اطمینان داشته باشد آموزش‌هایش در تک تک دانش آموزان به ثمر می‌رسد و دیگر بماند که سوال جدی این بود در چنین تجمعی در کلاس‌های درس چگونه می‌توان طرح‌هایی چون شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر) را اجرا کرد. واقعیت تلخ این است که کم نیستند کلاس‌هایی که تراکم دانش آموزی در آنها بسیار خارج از استاندارد است!

حال در روزهایی که آموزش مجازی شد شاید مشکل کمبود فضای فیزیکی و امکانات آموزشی برای چنین کلاس‌هایی کنار رفته باشد و گمان کنیم صورت مساله هم کمتر چالش برانگیز باشد و آنقدر که آموزش وپرورش در روزهای آموزش حضوری دنبال معلم برای کلاس‌های پر تراکم بود در این یکسال کمتر سخنش بود اما واقعیت این است که در سیستم آموزشی استاندارد اگر برای کلاس درس حضوری سقف ۲۰ دانش آموز را بتوانیم لحاظ کنیم برای آموز مجازی باید سقف ۱۰ دانش آموز را در نظر بگیریم نه برعکس! آموزش مجازی در کلاس‌های پر تعداد عملاً چیزی جز یک رابطه آموزشی یکسویه آموزشی نیست و هیچ نشانه‌ای از تعامل نمی‌تواند در آن راه پیدا کند!

مهر ۱۴۰۰ و معلمانی که از چرخه آموزش خارج می‌شوند

بیایید تصور کنیم که بالاخره کرونا می‌رود و ما قرار است به همان شیوه آموزش حضوری با همان چالش‌های قبلی اش بازگردیم. از حالا می‌دانیم که در مهر ۱۴۰۰ ما با خروجی قریب به ۱۹۰ هزار معلم رو به رو خواهیم بود. این خروجی به اضافه کمبودهای معلم برای تبدیل کلاس‌های پرتراکم به دو یا سه کلاس را قرار است آموزش و پرورش چگونه حل کند؟

مسئولان دانشگاه فرهنگیان می‌گویند بین ۳۰ تا ۴۰ هزار خروجی دوره‌های دانشجو معلمان ۴ ساله و مهارت آموزان خواهند بود. باقی چه می‌شود؟ آنچه تا به حال به شکل مسکن‌های موقت عمل شده است به کارگیری انواع معلمان از خرید خدمات تا حق التدریس و به کارگیری نیروهای نهضتی، معلمان بازنشسته و… بوده است که هر کدام از این ورش ها به شکلی دیگر تبدیل به چالش برای آموزش و پرورش شده است. مسکنی که امروز برای یک درد عمل کرده خودش به علت دردی دیگر بدل شده است.

شاید یک روز برسیم به نقطه‌ای که خروجی دانشگاه فرهنگیان کفاف کمبود معلمان را بدهد چرا که اسناد بالادستی هم به این اشاره دارند که معلم باید برای معلمی تربیت شده باشد اما هنوز هم در آزمون استخدامی ردیف‌های خوبی برای استخدام معلمان داریم. هر چند گذراندن دوره مهارت آموزی برای پذیرفته شدگان این آزمون توسط دانشگاه فرهنگیان و قبول شدن در آزمون اصلح اجباری شده است اما آیا این دوره مهارت آموزی می‌تواند به قدر کافی کمک کننده باشد؟ آیا اگر این دوره مهارت آموزی می‌تواند به قدر کافی کمک کننده باشد آیا نمی‌تواند مسیر جدیدی پیش پا بگذارد؟

هنوز هم هستند کسانی که معتقدند مادامی که دیگر دانشگاه‌های برتر خروجی در حوزه موضوعی مثل ریاضی و فیزیک و شیمی و تاریخ و… دارد چرا باید همان رشته‌ها در دانشگاه فرهنگیان تدریس شود و چرا با همین آزمون‌های استخدامی فارغ التحصیلان دیگر دانشگاه‌ها جذب نشوند و بعد برای آموزش مهارت معلمی در دانشگاه فرهنگیان آموزش نبینند؟ شاید به اعتباری بخش منابع انسانی آموزش و پرورش نیز از این مساله استقبال کند چرا که دانشجو معلمان از بدو ورودشان به دانشگاه فرهنگیان استخدام هستند و حقوق می‌گیرند و چه بسا به همین دلیل انگیزه این افراد برای بالا بردن مهارت دانشی اشان کم باشد و برای اینکه متوجه این مساله شویم باید نگاهی به نمرات دانشجومعلمان در دروس موضوعی اشان بیاندازیم که از این مجال خارج است.

برخی از کارشناسان نیز معتقد هستند چنین نظراتی بی اعتبار کردن نقش و جایگاه دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلم است که به درستی و با صراحت بسیار رهبر معظم انقلاب بر این نقش تاکید داشتند. رهبر انقلاب همواره تاکید داشته‌اند که معلمی جایگاهی ویژه است و باید فردی برای این منظور تربیت شود. فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها بعد از پایان تحصیل به دنبال شغل می‌گردند و به بن بست که خوردند راه معلمی در پیش می‌گیرند و این همان آفت اصلی در حرفه معلمی این روزهاست؛ معلمانی که بیشتر به این حرفه به عنوان شغل نگاه می‌کنند نه یک عشق یا جایگاه اثر گذاری که از ابتدای تحصیل آن را در خود پرورانده باشند.

واقعیت این است که با این میزان کمبود معلم در آموزش و پرورش هر چقدر هم دانشگاه فرهنگیان توسعه پیدا کند همچنان جا برای فارغ التحصیلان دیگر دانشگاه‌ها به شرط گذراندن دوره مهارت آموزی در دانشگاه فرهنگیان باز هست که نخواهیم روی استدلال گروه اول بیاستیم. اما باز گردیم به دوره مهارت آموزی!

مهارت آموزی به معلمان با سابقه!

دوره‌های مهارت آموزی در دانشگاه فرهنگیان به دوره‌های PCK(دانش محتوایی تعلیم و تربیت) معروف است.

غلامرضا. ع از کسانی است که در تعیین تکلیف معلمان حق التدریس جذب شده است و باید دوره یکساله مهارت آموزی را بگذراند درباره این دوره به خبرنگار مهر گفت: من ۸ سال است معلم هستم. بین من معلم حق التدریس در مدرسه با معلم استخدامی آموزش و پرورش از نظر تدریس و کار هیچ تفاوتی نبوده است و در تمام این سال‌ها معلمی را آموخته‌ام و عاشق این حرفه هم هستم.

واقعاً برای من معلمی که ۸ سال سابقه بودن سر کلاس را دارم و دانش آموز تربیت کرده‌ام الان قرار است چه مهارتی تدریس شود؟ اعتقاد ندارم نباید دانش معلم به روز شود ولی آیا برای آن معلم همکار بنده که استخدام بوده از ابتدا و او هم به اندازه من شاید نیاز دارد دانشش به روز شود، کلاسی می‌گذارند؟ من معلمی را بلد هستم. اگر بلد نبودم واقعاً ۸ سال چرا اجازه داده شده سر کلاس به دانش آموزان تدریس کنم؟ این یک تعارض نیست؟

وی ادامه داد: سوال من این است که واقعاً برای من معلمی که ۸ سال سابقه بودن سر کلاس را دارم و دانش آموز تربیت کرده‌ام الان قرار است چه مهارتی تدریس شود؟ اعتقاد ندارم نباید دانش معلم به روز شود ولی آیا برای آن معلم همکار بنده که استخدام بوده از ابتدا و او هم به اندازه من شاید نیاز دارد دانشش به روز شود، کلاسی می‌گذارند؟ من معلمی را بلد هستم. اگر بلد نبودم واقعاً ۸ سال چرا اجازه داده شده سر کلاس به دانش آموزان تدریس کنم؟ این یک تعارض نیست؟

وی با اشاره به اینکه فارغ التحصیل دانشگاه تهران است بیان کرد: من با قاطعیت می گویم که بنده از معلم هم سابقه خودم که از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شده در زمینه درس ریاضی که تدریس می‌کنم مهارتم بیشتر است. قبول دارم در ابتدای کار معلمی کسی که از دانشگاه فرهنگیان آمده برای تدریس آماده‌تر است اما آیا ۸ سال کافی نیست که مرا واقعاً یک معلم بدانند؟

این حرف یکی از صدها معلمی است که معتقد هستند با وجود سال‌ها کار معلمی کردن دیگر نیازی به گذراندن دوره مهارتی یکساله ندارند و یا حداقل اینکه این آموزش‌ها را همه معلمان در طول خدمت به آن نیاز دارند و نباید به عنوان صفر و صد به این دوره مهارتی نگاه کرد. اما این همه ماجرا نیست.

هستند افراد بسیاری که به دلایل مختلف به سمت جذب برای شغل معلمی در آزمون استخدامی شرکت می‌کنند. فارغ از اینکه ماندگاری این افراد در شغل معلمی بعد از گرفتن مجوز استخدامی و بعد از گذراندن دوره تعهدشان چقدر است (این موضوع درباره دانشجومعلمان نیز صدق می‌کند) اما آیا واقعاً باید هر کسی را که در یک آزمون قبول شد بدون داشتن مهارت معلمی سر کلاس‌ها فرستاد؟ البته که در مدل‌های مختلف جذب معلم مثل خرید خدمات یا حق التدریس این اتفاق می‌افتد اما کسی که می‌خواهد مجوز استخدامی بگیرد و حکم کارگزینی معلمی داشته باشد، بدون شک نیاز به آموزش‌هایی دارد که در هیچکدام از دانشگاه‌های معتبر آنها آموزش داده نمی‌شود. اما شاید نباید به این دوره‌ها نیز نگاه صفر و صدی داشته باشیم. حتماً شما هم در اطرافتان والدین تحصیل کرده بسیاری را می‌شناسید که برای تربیت فرزندشان و برخوردهای نامناسب تربیتی با آنها یا اشتباهات در سبک فرزندپروری حالا به دردسر افتاده‌اند چرا که تعلیم و تربیت کودک، نوجوان و جوان یک علم است!

آنچه در دوره‌های یکساله دانشگاه فرهنگیان آموزش داده می‌شود

رضا کچوئیان سرپرست معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان در خصوص دوره یکساله مهارت اموزی به خبرنگار مهر گفت: ما در این دوره‌ها روش تدریس را یاد می‌دهیم. روش آزمون گرفتن، روان شناسی تربیتی با الگوهای متفاوتی که دارد را معرفی می‌کنیم، کارورزی برگزار می‌کنیم و…

وی ادامه داد: ما در این دوره‌ها به فردی که می‌خواهد معلم شود می گویم این تخته سیاه یا تخته سبز برو و این مبحث را تدریس کن و ببین وقتی ضربان قلبت بالا می‌رود و در شرایط استرس زا قرار می گیری باید چگونه بر خودت مسلط شوی! اینها چیزهای ساده ای نیست که فردی بدون داشتن مهارتهایش برود سر کلاس.

با کچوئیان اهم چالش‌ها را در میان گذاشتیم و وی درباره کلیت این موضوعات گفت: من مطمئن هستم اگر یکباره برای جبران کسری معلمان تقاضا بدهیم و ردیف کافی ایجاد کنیم خیل عظیمی برای شغل معلمی صف می کشند. البته یک ایرادی که این مدل دارد این است که گاهی افراد از این امتیاز به عنوان سکوی پرتاب استفاده می‌کنند. مثلاً با فوق لیسانس ردیف استخدام می‌گیرند و کارمند دولت می‌شوند اما بعد می‌گویند چرا باید در مقطع راهنمایی تدریس کنم و می‌رود یک دستگاه دیگر مشغول می‌شود و اگر اقبال و شانس داشته باشد ممکن است به آموزش عالی هم برود. ما بعد از اتمام تعهد وی نمی‌توانیم به زور نگهش داریم. تفکر در کشورمان به معلمی مانند کشوری چون فنلاند نیست که فارغ التحصیلان مقطع دکترا در دبستان هایشان تدریس می‌کنند. الان قوانین می‌گوید ۵ سال بعد از دریافت مجوز باید معلم باشی اما بعدش ما نمی‌توانیم آنها را اجبار کنیم. در دانشگاه فرهنگیان هم تعهد دو برابر زمان تحصیل است.

وی با بیان اینکه با تعریف یک چرخه در دانشگاه فرهنگیان این دانشگاه می‌تواند تا ۱۴۰۳ نیروی مورد نیاز آموزش و پرورش را تأمین کند، بیان کرد: این تأمین نیرو با خروجی دوره‌های ۴ ساله و مهارت آموزان است.

کچوئیان با اشاره به اینکه راه‌های مختلفی برای تربیت نیروی انسانی آموزش و پرورش از روش‌های اصولی هست گفت: یکی از راه‌ها این است که بعد از ۲ سال که فرد فوق دیپلم می‌شود وارد چرخه معلمی شود. یکی از راه‌ها همین مدل ۴ ساله است. یک راه این است بعد از ۴ سال که لیسانس گرفت فرد برود ۴ سال تدریس کند و بعد فرصت دوباره برای ادامه تحصیل داشته باشد. یک راه دیگر همین جذب فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دیگر به جز با مدرک دکترا و گذراندن دوره مهارت آموزی است.

وی با اشاره به اینکه دوره مهارت آموزی مفید و کیفیت بالایی دارد بیان کرد: ما در این دوره‌ها دیگر کاری به دانش موضوعی افراد نداریم. بیش از ۷۰۰ ساعت دروسی آموزش می‌دهیم که واقعاً اگر کسی آن را طی کند و بر علم نیز مسلط باشد می‌توانیم با اطمینان بگوییم معلم است.

اگر مسیر توسعه کشور را از آموزش و پرورش بدانیم همه چیز حل می‌شود. در کشور ما مشکل این است که نهاد آموزش و پرورش را حرفه‌ای و تخصصی در نظر نمی‌گیریم. آموزش و پرورش از گذشته تا امروز مورد بی مهری بوده است و متأسفانه فضایی ایجاد شده که معلم هنوز درگیر مسائل معیشتی است و باورش نشده یک فرد متخصص است. ما نظام شایستگی و صلاحیت‌ها را کمتر باور داریم

البته به همه چالش‌های جذب معلمی باید این را اضافه کرد که دوره مهارت آموزی یکساله در ایام کرونا نیز با چالش‌های بسیاری هموار شد و از کچوئیان پرسیدیم با این‌همه حساسیت روی این دوره می‌توان به کسانی که در این دوره‌ها مجازی حضور داشتند نیز همانقدر با اطمینان گواهینامه صلاحیت معلمی داد. وی گفت: بالاخره در این دوره همه آموزش‌ها مجازی شد. در دانشگاه تهران و شهید بهشتی هم آموزش‌ها مجازی شد. در این مواقع شاید واقعاً نشود حرف از کیفیت زد اما ما نهایت تلاش خود را کردیم که به هر روشی از کیفیت اطمینان پیدا کنیم. به هر حال چاره‌ای نبود و نمی‌شد یک سال این خروجی را بلاتکلیف گذاشت. ما در همین شرایط هم قبول شدگان آزمون استخدامی را قبل گذاشتن کارورزی به سر کلاس فرستادیم و ۲۱ آذر آزمون اصلح را برگزار کردیم.

به گفته وی برای معلمی ۴ حوزه مهم است شامل اخلاق حرفه‌ای، دانش موضوعی، دانش تربیتی و کاربرد روش‌های تدریس که باید مطمئن شویم معلم هر ۴ ویژگی را دارد تا سر کلاس بفرستیمش.

وی بیان کرد: اگر مسیر توسعه کشور را از آموزش و پرورش بدانیم همه چیز حل می‌شود. در کشور ما مشکل این است که نهاد آموزش و پرورش را حرفه‌ای و تخصصی در نظر نمی‌گیریم. آموزش و پرورش از گذشته تا امروز مورد بی مهری بوده است و متأسفانه فضایی ایجاد شده که معلم هنوز درگیر مسائل معیشتی است و باورش نشده یک فرد متخصص است. ما نظام شایستگی و صلاحیت‌ها را کمتر باور داریم.

بعد از دوره مهارت آموزی آزمون اصلحی برگزار می‌شود و شرط معلمی کسب نمره کافی در این آزمون است؛ هر چند آنهایی که دوره مهارت آموزی را گذرانده‌اند آنقدر می‌توانند در این آزمون شرکت کنند تا در نهایت نمره کافی را کسب کنند و در همین زمان نیز معلم هستند!

تربیت معلم چند مهارتی تحول ایجاد خواهد کرد؟

حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان چندی قبل درگفت و گو با مجله خبری، تحلیلی و تصویری نگاه به تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های انجام‌شده در راستای اجرای بسته تحولی «تربیت معلم چند ساحتی و چند مهارتی»، در تطبیق با مفاد سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پرداخت. بر اساس بسته تحولی «تربیت معلم چند ساحتی و چند مهارتی»، این تابع برنامه تلفیقی است و در دنیا این برنامه صاحبنظران بسیاری درباره اش صحبت کردند شکل متوازنی از رشته‌های تحصیل کنار هم گذاشتن برنامه‌های درسی و ارتباط دادن برنامه‌های درسی است و در دنیا چیز جدیدی نیست

قرار است در این سیستم به طور مثال معلمی مطالعات دینی، عربی، منطق، قرآن، فلسفه و منطق را قادر باشد تدریس کند و یا معلم علوم تجربی بتواند زمین شناسی، شیمی و فیزیک را هم تدریس کند و یا معلم هنر بتواند از ابتدایی تا پایان متوسطه در حوزه هنر را بتواند تدریس کند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان با تشریح فعالیت‌ها در این برنامه اظهار کرده است: بسته تحولی برنامه درسی چند مهارتی، تابع برنامه تلفیقی است. این برنامه تلفیقی از سال ۱۸۹۵ در دنیا اجرا شده و تاکنون ادامه دارد.

شاید این برنامه بتواند خروجی دانشگاه فرهنگیان را با سایر دانشگاه‌ها از نظر موضوعی هم جدا کند اما بدون شک چه در بخش موضوعی و چه بخش مهارت آموزش آنچه اولویت اول است و حتماً در کنار نگاه تحولی مورد نیاز است، کیفیت است؛ کیفیتی که شاید این روزها جلقه مفقود شده حرفه معلمی در آموزش و پرورش باشد.

کد خبر 5205078 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانشگاه فرهنگیان حسین خنیفر شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا انتخابات 1400 سازمان تامین اجتماعی واکسن کرونا طرح کنترل چاقی دانش اموزان کوچ پیش بینی وضعیت هوا وضعیت معابر کیفیت هوای تهران میراث فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران متروی تهران دانشگاه فرهنگیان گذراندن دوره مهارت دوره مهارت آموزی آموزش و پرورش فارغ التحصیلان دوره ها حق التدریس چند مهارتی دانشگاه ها تربیت معلم روز شود دانش آموز من معلمی آموزش ها چالش ها سر کلاس کلاس ها من معلم سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۹۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: بعد از ۱۲ سال اولین آیین‌نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان در هیأت دولت تصویب شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر، پنج هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش‌آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه اظهار داشت: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با تشریح عملکرد آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تأثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند و مبنای آن نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد و در سال گذشته بر سند تحول بنیادین تمرکز کردیم.

صحرایی تصریح کرد: در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره می‌کنیم و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود، افزود: معلم با جایگاه رفیع و عظیم خود باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ وی باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم؛ بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: معلمان ویژه‌ای را انتخاب کردیم و سعی شد گزینش را بسیار دقیق پیاده کنیم. تلاش کردیم معلمانی را انتخاب کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

صحرایی با یادآوری اینکه فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند، اظهار داشت: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش‌آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

وی ادامه داد: بُعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به وزارت آموزش و پرورش داده شد، دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

صحرایی یادآور شد: برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم، این نشان می‌دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود، گفت: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب می‌شوند.

وی ادامه داد: در امور پرورشی کار‌های بزرگی انجام شد، اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش افزود: بیش از هشت میلیون دانش‌آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از هشت هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردو‌ها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود، افزود: ۴۴۰ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی ادامه داد: ۱۲۷ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم، در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

وزیر آموزش و پرورش با تشریح اقدامات انجام شده برای تقویت مدارس دولتی، اظهار داشت: قانون برای آن‌ها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آن‌ها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهد‌های کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از ۱۲ سال اولین آئین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آئین نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش آموزان از هیأت دولت بیرون آمد.

دیگر خبرها

  • آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد/ معلم کارمند نیست