Web Analytics Made Easy - Statcounter

دروغگویی، توهین و بستن اتهام‌های تند و بی‌اساس به مسئولان عالی رتبه، راه را بر جریان عقلانیت در جامعه بسته است. تا کی باید تبعیض در رسیدگی‌های حقوقی و مصونیت عده‌ای که هر آنچه به مخلیه‌شان می‌رسد بر زبان جاری می‌کنند، ادامه یابد؟

موضوعی که در سال‌های اخیر به ندرت به آن پرداخته‌شده، اتهام‌زنی، افتراها و هجمه‌های غیراخلاقی برخی از افراد و شخصیت‌ها علیه دولتمردان و مسئولان عالی‌رتبه کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسشی که هرگز پاسخ داده نمی‌شود اینکه چرا امثال کریمی قدوسی، حسن عباسی، رائفی‌پور، نبویان و سعید قاسمی گرفته تا برخی در شبکه‌های اجتماعی براحتی و با نام مشخص، هر اتهامی را به هر کسی که بخواهند می‌زنند، اما نه تنها مواخذه نمی‌شوند، بلکه عرصه برای میدان‌داری آنها بیشتر نیز می‌شود.

اگر برخی از این سخنان را رقبای سیاسی آنها می‌گفتند قوه قضائیه چه برخوردی با آنها داشت؟ جریمه این دروغگویی‌های پرهزینه سیاسیون چه باید باشد و چگونه باید با آنها برخورد شود؟

اگر بخواهیم برای فضای اجتماعی و سیاسی کشور یک ویژگی منحصر به فرد تعریف کنیم که در دیگر جوامع کمتر دیده می‌شود، باید بر دروغ‌گویی‌ها و اتهام‌زنی‌های ده‌ها و بلکه صدها صاحب‌سخن انگشت بگذاریم.

دروغ‌هایی که هیچ مبنا و منطقی ندارد. حرف‌های بی‌معنا، بیان گزاره‌های پوچ، اظهاراتی که مستوجب جرم و مجازات است، یا القای کلماتی که معنای دیگری را به ذهن متبادر می‌کند و حتی برخی پا را فراتر گذاشته و انتظار برای زندان انداختن مسئولان کنونی را مطرح می‌کنند.

بدتر از همه، لحن خارج از عرف و ضوابط دیپلماتیک در امور بین المللی است که موجب زیان‌های فراوان و غالب آن توهین و تحقیر است.

برای مثال، کسانی بدون هیچ واهمه به وزیر امور خارجه تهمت جاسوسی می‌زنند و کسی کاری به کارشان ندارد. یکی از این مسئولان در واکنش به این نوع اتهام‌زنی‌ها علیه دولتمردان گفته: «متاسفانه ابزار تبلیغ و حاشیه امن در اختیار دوستان است. طرف به آسانی می‌گوید ظریف جاسوس است و در مدرسه جاسوسی تربیت شده؛ هیچ اتفاقی هم برایش نمی‌افتد. می‌گویند پدربزرگ ظریف عامل بهایی‌ها و عامل گلوبالیست‌ها بوده اما مسجد اعظم قم و مسجد هامبورگ با پول ایشان ساخته شد. می‌گویند پدر فلانی ساواکی است، آن هم فردی که به گاوصندوق علما معروف بوده.» اما این حرف‌های نسجیده مقامات و مسئولان چه آسیبی به دنبال دارد؟

اظهاراتی که مستوجب جرم و مجازات است

عباس عبدی تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اجتماعی به ایرناپلاس می‌گوید: شلختگی گفتاری ناشی از شلختگی فکری و نداشتن سازمان فکری منسجم است که در نهایت به شلختگی رفتاری و عملی نیز منجر می‌شود.

نکته جالب اینکه هر کس در گفتار بی‌منطق‌تر و شلخته‌تر باشد، از جانب دیگران بیش‌تر تقلید می‌شود! مثل کودکانی که اگر صدها کلمه و حرف خوب و متین بشنوند، یکی را یاد نمی‌گیرند، ولی خدا نکند از دهان یک نفر فحش بشنوند همیشه آن را تکرار می‌کنند!!

عبدی اضافه می‌کند: شلختگی گفتاری محصول نوعی انحراف در سیاست است که البته خود نیز به نوعی این انحراف را تقویت می‌کند. این پدیده ریشه در عوامل گوناگونی دارد. بی‌ریشه بودن یا وجود و فرهنگ لمپن سیاسی یکی از علل رشد این نوع گفتار است. فقدان پاسخگویی در جامعه، مسئولان را مصون از نظارت می‌کند و این به بیان اظهارات غیرمسئولانه آنان کمک می‌کند، زیرا متوجه ایراد اظهارات خود نمی‌شوند. در واقع در غیاب رسانه‌های مستقل، این ادبیات رشد می‌کند.

به گفته وی، علت دیگر، فقدان مرزبندی‌های تخصصی و حرفه‌ای است. همه درباره همه مسایل و با هر سطحی از اطلاعات حرف می‌زنند، و هیچ کس هم نیست که از آنان حساب بکشد که تو به دلیل جایگاه رسمی، چرا وارد عرصه‌ای شده‌ای که ربطی به جایگاه رسمی تو ندارد؟ تبعیض در رسیدگی‌های حقوقی و مصونیت عده‌ای موجب می‌شود که این وضع ادامه یابد و تشدید شود.

فقدان آموزش و قدرت تخیل

عبدی می‌افزاید: این روزها دیدم که آقای ظریف که وزیر امور خارجه کشور است و وزیری فراجناحی نیز باید تلقی شود لب به اعتراض گشوده.

هنگامی که ظریف تا این حد تحت فشار تبعیض آشکار حقوقی و سیاسی باشد، دیگران جای خود دارند. روشن است که چنین گویندگانی تحت تأثیر فضای تبعیض‌آمیز، تربیت و اخلاق درستی پیدا نمی‌کنند.

این تحلیل‌گر می‌گوید: از این عوامل گذشته، شاید یک عامل مهم دیگر، فقدان آموزش و قدرت تخیل است، در واقع آنان کمتر نیاز پیدا کرده‌اند یا یاد گرفته‌اند که در هر کاری یا سخنی که می‌خواهند انجام دهند یا بگویند، خود را به جای مخاطب قرار دهند و تخیل خود را فعال کنند که در صورت جابه‌جا شدن با او از عمل یا گفتار مشابه خود چه برداشتی خواهند داشت؟

این مهم است که ما هر سخنی می‌خواهیم بگوییم خود را جای مخاطب قرار دهیم که او چه برداشت و احساسی خواهد داشت؟ این یعنی قدرت تخیل داشتن. هزینه‌هایی که جامعه و مردم ایران از گفتار شلخته بسیاری از مسئولین پرداخت می‌کنند، بسیار سنگین است.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نقد و بررسی گفتارهای شلخته روزانه

عبدی می‌گوید: اما راه‌حل چیست؟ معتقدم راه‌حل اصلی، برطرف کردن عوامل یادشده است. اضافه بر آن، آموزش نظری و عملی مهم است. برای آموزش نظری باید کلاس گذاشت و کتاب معرفی کرد. باید کارگاه‌های آموزشی نقد و بررسی گفتارهای شلخته روزانه را برگزار کرد.

کسی نمی‌تواند کلمه یا مفهومی را که در یک گفت‌وگوی دو نفری یا جمع محدود دوستانه به کار می‌برد، عیناً در فضای عمومی و جلوی رسانه تکرار کند. باید آموزش داد که چگونه از قدرت تخیل خود استفاده کنند.

وی معتقد است: آموزش عملی در حقیقت از طریق فعالیت‌های حزبی و مشارکت در نهادهای خارج از دولت رخ می‌دهد. تا هنگامی که چنین نهادهایی به طور جدی شکل نگیرند این ویژگی منفی حل نخواهد شد. البته اصلاحات ساختاری نیز شرط لازم است.

شفافیت و پاسخگویی، رفع تبعیض‌های سیاسی و حقوقی، ارتقای شغلی برحسب صلاحیت و تمایز میان حوزه‌های گوناگون حرفه‌ای و تقویت نظارت رسانه‌ای آزاد، شروط لازم برای محو شلختگی گفتاری است. حتماً خواهید گفت که با این توضیحات نباید منتظر حل این مساله باشیم، شاید. اما باید امیدوار بود./ایرناپلاس

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قدرت تخیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۴۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند مدیر سپاهان/ کمیته انضباطی به تخلفات سنگین هواداران پرسپولیس رسیدگی کند

به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، رضا فتاحی، مدیر تیم فوتبال سپاهان، با اشاره به اتفاقات صورت گرفته طی روزهای گذشته بعد از دیدار پرسپولیس و ویدئوی منتشر شده از یک هوادار منتسب به هواداران تیم سپاهان اظهار داشت: در ابتدا بابت ویدئویی که از یک هوادار سپاهان منتشر شده، عذرخواهی می‌کنم. البته این هوادار نسبت به گفته‌هایش پشیمان بوده و به صورت رسمی عذرخواهی کرده و باشگاه نیز در این زمینه برخورد لازم را صورت داده و پیگیری‌های مختلف را انجام داده است.

بیشتر بخوانید:

وی ادامه داد: متأسفانه از لحظاتی پس از بازی با پرسپولیس بود که رسانه‌های رنگی و به اصطلاح حرفه‌ای که تیم محبوبشان نتوانسته بود در زمین حرفی برای گفتن داشته باشد، دست به ایجاد یک هجمه رسانه‌ای علیه سپاهان زدند و این موضوع بسیار سنگین و هدفمند بود.

فتاحی با اشاره به اتفاقات روزهای اخیر علیه سپاهان تصریح کرد: برخی در نشست خبری پس از بازی ابتدا سعی داشتند مربی حرفه‌ای تیم را زیر سؤال ببرند که ژوزه مورایس به خوبی آن‌ها را آچمز کرد و در پایان این نشست برخی به اصطلاح خبرنگار بودند که دست خالی نشست را ترک کردند؛ این موضوع باعث شد که سایر اتفاقات نیز رقم بخورد.

مدیر تیم فوتبال سپاهان با اشاره به ویدئوی منتشر شده از یک شخص که خود را منتسب به تیم سپاهان می‌داند، خاطرنشان کرد: متأسفانه این افراد غرض‌ورز، پس از این اتفاق دست به انتشار یک ویدیو زدند و علیه تیم سپاهان جوسازی‌های رسانه‌ای خود را شروع کردند. این در حالی است که فحاشی‌های مکرر علیه تمامی ارکان تیم فوتبال و باشگاه سپاهان پیش از شروع مسابقه توسط هواداران پرسپولیس آغاز شد و تا همین الان در صفحات مجازی ادامه دارد.

وی افزود: هرچند که هرگونه رفتار ناشایست از سوی هر کس محکوم می‌شود، اما بدون شک بازنشر و انتشار این سخنان نادرست نیز یک رفتار غیراخلاقی از رسانه است. هواداران همه تیم‌های دنیا ممکن است به صورت انفرادی تحلیل و نگرشی از یک موضوع داشته باشند که اصلاً اخلاقی و حرفه‌ای نباشد، اما هیچ رسانه‌ای حق ندارد با انتشار هدفمند موضوعات، به این فضا دامن بزند و پس از آن، رفتار را به یک گروه یا یک شهر نسبت دهد.

فتاحی با بیان اینکه این موضوع کاملاً یک مسئله شخصی بوده که به یک گروه نسبت داده شده، تصریح کرد: در مرامنامه خبرنگاری نیز نمایش بی‌اخلاقی به عنوان سوژه جذاب خلاف است و به نوعی گناه راوی و نشردهنده این موضوع حتی بسیار سنگین است.

وی با اشاره به فحاشی عجیب و تأسف برانگیز هواداران پرسپولیس افزود: هواداران تیم پرسپولیس الفاظ رکیک و خجالت‌آوری را علیه امید نورافکن، بازیکن تیم سپاهان، گفتند و به صورت مداوم ویدیوی این فحاشی‌ها را در فضای مجازی وایرال می‌کنند. آنها همچنین علیه سایر بازیکنان سپاهان نیز فحاشی‌های سنگینی صورت دادند و متأسفانه این موضوع در شبکه‌های مجازی امروز در حال انتشار است.

مدیر تیم فوتبال سپاهان همچنین در مورد رفتار دور از شأن هواداران پرسپولیس عنوان داشت: ۵ سال پیش نیز درست چنین اتفاقی افتاد و هواداران ‌پرسپولیس را درست بالای سر هواداران سپاهان قرار دادند؛ در حالی که در جلسه پیش از بازی این موضوع را متذکر شدیم اما متاسفانه بار دیگر این اتفاق تکرار شد و بعد از رفتار ناشایست بانوان هوادار پرسپولیس، در بین دو نیمه آن‌ها را به مکان دیگری منتقل کردند.

وی یادآور شد: پرتاب سنگ و آب جوش، فحاشی و حرکات بسیار ناشایست بانوان هوادار پرسپولیس علیه هواداران سپاهان در تمام مدت مسابقه انجام شد و مستندات نیز به صورت کامل وجود دارد.

مدیر تیم سپاهان با انتقاد از بی‌توجهی باشگاه پرسپولیس به برخورد با این موضوع خاطرنشان کرد: با وجود اصرارهای سپاهان، باشگاه پرسپولیس تا روز گذشته حتی حاضر نبود بابت این رفتار حتی یک عذرخواهی ساده انجام دهد؛ این باشگاه پس از آن، با گستاخی تمام دست به نوشتن بیانیه‌ای می‌زند که با صداقت فاصله زیادی دارد و در آن به همه مردم اصفهان و هواداران سپاهان انواع و اقسام توهین‌ها را می‌کند.

وی تصریح کرد: سال‌ها هوادار سپاهان را در تهران مورد انواع و اقسام آزار قرار دادند، انواع و اقسام الفاظ رکیک را علیه سپاهان استفاده کردند و هیچ برخوردی با آن‌ها نشد؛ مسلم است که اکنون دست پیش را می‌گیرند، رفتار هواداران خود را فراموش کرده و به دنبال ماهی در آب گل‌آلود می‌گردند.

مدیر تیم فوتبال سپاهان با بیان این‌که باشگاه پرسپولیس تا دو روز حتی شهامت یک عذرخواهی ساده را نداشت، تصریح کرد: بیانیه نوشتن را خیلی بهتر از آن‌ها بلدیم، اما دوست نداشتیم در آتش ایجادشده توسط هواداران پرسپولیس بدمیم، بلکه می‌خواستیم یک بار برای همیشه از تکرار این رفتارهای ناشایست جلوگیری کنیم. وگرنه فیلم‌های متعدد فحاشی ناموسی علیه هواداران سپاهان توسط پرسپولیسی‌ها در معرض دید همه جامعه فوتبال است.

وی با اشاره دوباره به بیانیه باشگاه پرسپولیس عنوان کرد: این‌که از نام شهدای گرانقدر کشورمان برای پوشاندن رفتار ناشایست هواداران استفاده می‌کنند، خجالت‌آور است و این باشگاه بهتر است بجای مظلوم‌نمایی به دنبال اصلاح رفتار زشت و زننده بازیکنانش باشد که از گذشته زبان‌زد بوده است.

فتاحی گفت: تیمی که خود را مدعی قهرمانی می‌داند، در بسیاری از جنبه‌ها از جمله عدالت، صداقت و احترام به مردم قعرنشین است و می‌خواهد با مسموم کردن فضا به اهداف پوشالی خود که سال‌هاست برای دستیابی به آن تلاش می‌کند، نزدیک شود.

مدیر تیم فوتبال سپاهان با انتقاد از بیانیه پرسپولیس در خصوص اتفاقات اخیر گفت: جای تأسف است که مسئولان باشگاه پرسپولیس به‌جای حل مشکل، در صدد اختلاف افکنی و افزایش تنش‌ها هستند و به‌جای اینکه فحاشی هزاران نفر از هواداران خود را ببینند، درباره این مسائل، با فرافکنی عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: به نظرم انتشار این بیانیه، بیش از آنکه به فرهنگ فوتبالی کمک کند، بر طبل اختلاف‌افکنی باشگاه پرسپولیس می‌کوبد و به نظر من باید در این زمینه دستگاه‌های نظارتی برخورد جدی صورت دهند.

فتاحی افزود: امیدوارم کمیته انضباطی در خصوص الفاظ مطرح شده ورود کند؛ بدون شک رفتار زشت یک هوادار مورد تایید هیچکس نیست و ما نیز آن‌ را محکوم می‌کنیم اما تعمیم رفتار یک هوادار به کل هواداران سپاهان، کاری ناشایست و محکوم‌ است.

وی با اشاره به ضرورت بررسی تمامی اتفاقات بازی سپاهان و پرسپولیس در نهادهای حقوقی فدراسیون فوتبال بیان کرد: از مسئولان کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال می‌خواهم تمامی اتفاقات بازی روز چهارشنبه را به صورت عادلانه مورد بررسی قرار داده و به تخلفات سنگین هواداران پرسپولیس نیز رسیدگی نمایند.

مدیر تیم فوتبال سپاهان گفت: هیچکس نیست که فحاشی سنگین و طولانی هواداران پرسپولیس علیه بازیکنان سپاهان را ندیده و نشنیده باشد؛ مطمئنم نهادهای نظارتی نیز این موضوع را زیر نظر گرفته‌اند. درخواست من برخورد جدی، قاطع و فوری با این تخلف آشکار و هتک حرمت سنگین است.

وی با اشاره به جنگ نابرابر رسانه‌ای علیه تیم سپاهان اضافه کرد: چند سال پیش یکی از بزرگان فوتبال گفت با تفنگ بادی نمی‌شود به جنگ ژ۳ رفت؛ حالا ماجرای ما حملات سنگین رسانه‌ای سپاهان است که متأسفانه هیچکس در این بین از حق سپاهان دفاع نمی‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229434 برچسب‌ها پرسپولیس تهران

دیگر خبرها

  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • انتقاد تند مدیر سپاهان/ کمیته انضباطی به تخلفات سنگین هواداران پرسپولیس رسیدگی کند
  • کارشناس حقوقی: رای کمیته انضباطی درمورد هوادار سپاهان مطابق آیین‌نامه است
  • حکم 10 ساله محرومیت هوادار سپاهان؛ رسیدگی قضایی به تخلف در دادسرا
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی